Koolitaja kogemused, Terapeudi kogemused

Minu 2017. aasta kordaminekud ja inspireerivad kogemused. II osa.

I osa saab lugeda siit.

TERAAPIAL VÕIB KÄIA KOGU PEREGA – ON MILLEST RÄÄKIDA JA MIDA KOOS MEENUTADA

Foto on illustreeriv

Enamasti käib teraapial üks pereliige. Tema tervenemisest võidavad kõik, täiustub suhtlemiskultuur ja kasvab kogu pere. Samas käib meil aeg-ajalt teraapial paar või pere korraga. 2017. aastal hakkas aga mitu peret käima regulaarselt sessioone võtmas ja see on nii tore. Kõige aktiivsemast perest õnnestus mul kohtuda kolm korda eaka vanaisaga, ühe korra eaka vanaemaga, kaheksa korda keskealise pereemaga (vanaema ja vanaisa tütrega), viis korda abituriendist perepojaga ja  neli korda arstiüliõpilasest peretütrega. Kõik sai alguse vanaisa ühest hingamisprobleemist, mida nad uurima tulid ja esialgu isa saatjaks tulnud pereemast tütar osutus edaspidi vabastavast hingamisest kõige enam huvitatud pereliikmeks, kes innustas tulema ka oma lapsi. Perepoeg vajas lõõgastust pingeliste õpingute vahel ja uusi visioone oma õpilasfirma tarvis. Väheke ka ajaplaneerimise ja prioriteetide seadmise õpetust. Peretütrel olid vahepeal suured suhteprobleemid, mis õnneks lahenesid. Pereema sai teraapia käigus oma lastega lähedasemaks, kõik tundsid end pärast hingamisseanssi puhanuma ja energiaga täidetuna. Terapeuti rõõmustas ühtehoidev ja üksteist toetav pere ja entusiastlikud inimesed. Aitäh sellele perele!

Teine pere oli kolmeliikmeline lapseootel pealinna pere, kes käis Tartus ämmaemanda juures ja siia ka hingamistoetaja (ehk minu) otsis. Nende paariaastast pisipõnni mul näha ei õnnestunud, tema jäi iga kord hoidjaga koju. Küll olid kohal lapseootel, üha ümaramaks paisuv naine, hoolitsev ja oma protsesse sügavalt läbi elav mees ning nende imeline teadlik kõhutita. Paar oli olnud vahepeal üsna õnnetu ja lausa lahkumineku äärel, naine olevat imetanud nende esimest last mitu esimest eluaastat ja olnud temaga väga lähedane, mees olevat tundnud end kõrvalejäetuna ja matnud end töösse, mis oli väga stressirohke, ohtlik ja kõrget pingetaluvust nõudev. Siis olevat nad läbinud Tallinnas teraapia, mis muutis kõik. Nad hakkasid üksteist paremini mõistma ja rohkem toetama. Naine lõpetas imetamise. Mees tuli ära stressirohkelt töölt ja sai uuesti kontakti oma tunnetega. Nad taasleidsid üksteist nii hingeliselt kui seksuaalselt. Kõik olevat olnud nii täiuslik, kuni tuli uudis uuest rasedusest, mis nad mõneks ajaks rivist välja lõi. Mees valmistus mõttes uuesti kõrvalejätmise kogemiseks. Naine kurvastas, et tal ei jätku võib-olla uues olukorras aega iseenda ja oma loomingu jaoks, mida ta üle kõige vajas. Lisaks kõigele tulid mehel järjest pinnale ohuolukorras allasurutud tunded, sh viha ja raev. Selles punktis nad tulidki hingamisteraapiasse. Ajapuudusel valisid nad lühiseansid, kus on piisavalt hingamisaega, kuid mitte eriti rääkimisaega. Me ei teinudki midagi erilist. Rääkisime 10-15 minutit ja hingasime ülejäänud aeg. Naine hakkas iga kohtumisega oma lapseootusega ja uue rolliga rohkem harjuma, lõpuks ta läks nii oma mulli, et ta vaid naeratas õndsalt ja hingas külili nii palju, kui kasvav kõhuke lubas. Ta ise palus mind, et tegeleksin rohkem ta mehega, kes tegelikult toetust vajab. Siis tegelesingi mehega, julgustasin teda tundeid välja elama, ebameeldivatest tunnetest läbi minema ja toetust vastu võtma. Tundus, et see mõjus hästi, sest nende suhted paranesid üha ja mees muutus nii enda kui teiste vastu õrnemaks 😊 Kahjuks jäid seansid pooleli, sest raseduse lõpufaasis ei hakanud nad enam Tartusse sõitma. Suur tänu ja õnne sellele perele!

Samuti käidi mitmekesi ühest perest ka reikikursustel. Kas ühel kursusel kahe-kolmekesi, või nii et enne üks, pärast teine. Abielu- ja armastajapaare oli meil käinud ennegi, 2016. aastal käis ema kahe tütrega. 2017. aastal käisid reikikursusel ema ja tütar, teisest perest aga õde ja vend, 2018. aastal on koguni jõudnud kursusele ämm ja väimees (kusjuures ämma tütar ja väimehe naine, kes neile seda kursust soovitaski, käis samal kursusel sügisel). Aitäh soovitajatele ja pereliikme kaasakutsujatele!

  1. AASTA SUURIM, KIIREIM JA JÄÄDAVAIM IMELINE MUUTUMINE

Foto on illustreeriv

Keset jahedat ja tujukat suve tuli reikiseansile noor naine, käed taskus, pikkade käistega must dressipluus lõuani kinni tõmmatud, ime veel, et kapuutsi peas ei olnud. Kaebuseks energiapuudus, väsimus, jahedustunne, käte-jalgade külmetamine. Tema juurtšakra oli enam-vähem blokeeritud, suve veetnud ta linnas, tossud jalas, asfaldil kõndides. Tema pea tõmbas reikit täitsa hästi, nii et ta seda isegi tajus. Piir oli kaela juures. Leppisime kokku, et teeme kokku neli seanssi järjestikustel päevadel. Ta sai soovituse käia iga päev paljajalu liival või mullal, viibida rohkem looduses. Hea märk oli see, et järgmisel päeval võttis ta seansiks dressipluusi ära. Selle all oli lillakaspunane pikkade käistega trikoopluus ja ta nägi selles rõõmsam välja. Tema keha tõmbas natuke paremini reikit, tundus, et kuni rinnuni. Kolmandal päeval oli ta punases lühikeste käistega T-särgis. Rääkis elavamalt, naeratas ja reiki piir oli jõudnud vöökohani. Uskumatu küll, kuid neljandal päeval oli ta õlgu paljastavas roosas pitspluusis ja lehvivas seelikus. Ta paistis naiselik ja kena. Ütles, et tal on soe ja tal on energiat nii, et tunneb end jälle ära. Tema keha tõmbas reikit terves ulatuses. Kuna üks kuur oli läbi, leppisime kokku, et ta hakkab edaspidi käima kord kuus, et teraapia mõju alal hoida. Esimesel kahel kuul ta käiski ja olles iga kord energiline ja rõõmus. Rohkem pole ta tulnud – tundub, et ta enam ei vajagi korduskuure.

Nüüd on sellest möödas pool aastat. Aeg-ajalt jõuab teraapiale mõni ta sõber, kelle seas ta hoogsalt reklaami teeb. Tema äsja meil käinud sõbranna kaudu tean, et suvine teraapiakuur oli tõesti mõjus, sest teraapial käinu on ikka veel väga heas seisus. Namaste, reiki!

Koolitus-meditatsioonisaalis on õhku ja avarust

Kokkuvõtteks oli 2017. aasta väga imeline ja tänuväärne aasta. Saime ruumi, kus palju parem tegutseda kui eelmistes väikestes ruumides (Raekoja plats 8, Raekoja plats 20 ja Saekoja 36a II korrusel). Lisaks suurele hingamissaalile-teraapiaruumile on meil eesruum riiete ja jalanõude jätmiseks, abiruum, kuhu kõik ülearune eest ära panna, köök, kraanikauss imehea külma joogiveega ja sooja veega nõudepesuks. Terapeut Reet läbis mitu koolitust ja õppis kasutama muusikat, millel meie teraapiad praegu suures osas põhinevadki. Alustasime siinset veebilehte, mis järjest täieneb, ja korrastasime oma Facebooki lehtede süsteemi. Kohtusime uute imeliste inimestega ja värskendasime kontakte vanade tuttavatega. Oleme abi pakkumas ja teenimises, saame teha just seda, milleks loodud olemegi. Aitäh, aitäh, aitäh!

Loe ka I osa.

Hingamisterapeut ja reikiõpetaja Reet Karro 

Reet on kvalifitseeritud Algallika Protsessi ja Hingamistöö terapeut aastast 2011, Usui Reiki meister-õpetaja aastast 2012, Biodünaamilise Hingamise ja Trauma Vabastamise kesktaseme praktik aastast 2017 ja Dan Brulé õpetatava Hingamistöö baastaseme praktik aastast 2017. Tema teraapiaseansside kohta saab lugeda siit, koolituste kohta siit ning talle kirjutada aadressil reet@juugakoda.ee