Biodünaamilise hingamise klientide lood, Hingamisteraapia klientide lood, Klientide lood ja tagasiside

Keskealine mees, tippjuht, läbis biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse 5-seansilise kuuri, vabanes kurgublokist, adus oma mõõtmatut väge ja sai parema kontakti ürgse mehelikkuse energiaga

Biodünaamiline hingamine ja traumavabastus on uudne kehateraapia meetod, kus kasutatakse suure energiaga, sügavat ühendatud hingamist, refleksoloogiapunktide vajutamist, süvamassaaži ja kehatööd, tantsu ning dünaamilisi meditatsioone. Eesmärk on päästa liikuma traumade järel kehasse lukustunud energia, aidata lõpuni viia pooleli jäänud võitle-või-põgene reaktsioone ja jõuda lõpuks pingevabaduse ja õndsusetundeni. 5-8 seansiga teraapiakuuri ajal alustatakse üldseansist ja seejärel pühendatakse üks seanss igale pingevööle kehas, liikudes pealaest jalataldadeni. Ideaaljuhul jõutakse lõpuks vaba energia liikumiseni kehas.

Loe teraapia kohta lähemalt siit.

See keskealine meesklient (edaspidi: Mees) oli käinud mitme aasta vältel reikikursustel ja -praktikatel ning mõnel teraapiaseansil. Ta on elus üsna kaugele jõudnud – juhib edukat ettevõtet ja on selle tegevusalaga seotud majandussektoris tuntud nimi. Lisaks on tema isiklikus elus asjad kenasti sujunud, tegeleb huvitavate hobidega ja liigub vaimsel teel kindlalt edasi. Nüüdseks on tal täiuslik klapp oma teise naisega ja normaalselt toimiv kärgpere, kuigi kärgpere vahel tähelepanu jagamine on tema jaoks keerulisem, kui firmade ja organisatsioonide juhtimine. Vaatamata saavutatud mainele, edule ja tuntusele, oli ta delikaatne ja näis tagasihoidlik. Ta ei ole autoritaarne või alluvatele päheistuv juht, vaid inimestest hooliv ja nende isiksustega arvestav, see juures endale liigset tähelepanu nõudmata.

Enesearengu juurde oli ta jõudnud aastaid tagasi, pärast üht emotsionaalselt rasket isiklikku kaotust. Teda oli koos uue naisega lausa tõugatud arenema ja endaga töötama. Nad olid valinud erinevaid praktikaid ja teinud üht-teist ka koos. Viimasel ajal on nad tegelenud tantra ja tantsimisega. Mees tundis, et tema alumiste tšakrate energia on ilusasti lahti ja liigub, kuid üleval mitte. Tema enda kael moodustas justkui pudelikaela, kust energia enam üles ei saanud. Sellest andis tunnistust ka üks biodünaamiline rühmahingamisseanss, kus Mees tahtis karjuda ja karjuski, kuid tundis, et klomp jäi kurku ja ta ei saanud ennast täielikult vabastada. Seetõttu telliski ta terapeudilt sügisel individuaalse kurguseansi ja kevadel juba viie korraga biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse ning aktiivmeditatsioonide kuuri. Individuaalseansil üllatas teda kleepuv sülg, mida jooga lõviasendis hingates temast välja voolama hakkas, mingil hetkel hakkas tulema ka klompe. See jätkus pikali hingamise ajal. Kui ta pärast seda häälitses, oli hääl märksa vabam ja see tuli sügavamalt. See ühe seansiga aset leidnud enesetunde muutus ajendaski teda kevadel juba viie kohtumisega kuuri valima.

Kuuri alustati ebatraditsiooniliselt, suu-lõuaseansist. Seansi eel tehti Osho Lõvisüdame meditatsiooni, kus elatakse end sisse lõvienergiasse, tehakse lõvi ilmeid ja käpaliigutusi ning 5 minutit sümboolset võitlust oma territooriumi pärast. Selle ajal tundis Mees end oma territooriumil nii kindlalt, et unustas võitlemise vajaduse 😊 Järgnes neljakäpukil, lõviasendis hingamine ja jällegi süljevoog. Selle seansi ajal vabanes kurk veelgi rohkem, kui eelmisel korral, ning hääl tuli alt ja vabalt. Šamaanitrummi helid kutsusid teda kiirele rännakule, mis vabastas veel rohkem. Energia liikus vabalt kogu kehas, seinad kadusid Mehe ümbert ning avanes suur ja mõõtmatu ruum. Pärast seanssi tundis ta aga, et kurk on kähe ja hääl ära karjutud. Hääl taastus kiiresti ja muutus vabalt liikuvaks ja selgeks.

Nädala pärast tuli Mees järgmisele seansile, tundes, et osa tema ürgsest mehelikkuse energiast on veel kusagil kinni. Tema taotlus oli see vabastada. Ta tundis, et on tööpingete tõttu ennast liigselt pingestanud ja tagant kiirustanud ning otsustas selle lõpetada. Ta tunnetas enda sees ka hirmu, mida terapeut seostas sünnihirmuga.

Teisel, kaela-kurguseansil juhtus väga palju. Hingamise ja eriti šamaanitrummiga saatmise ajal tuli jalgadest ülespoole kuum laine, Mees tundis selgelt, kuidas see kurku kinni jäi, tekitades lausa lämbumise tunnet. Mees nägi silmade ees värvimängu, vaheldus mürkroheline, helesinine ja rohekaskollane, samal ajal, kui kõik mittevajalik temast lahkus.  Vabanemine toimus tšakrate kaupa. Mees läks mõnusasse energeetilisse olekusse, tegi palveid ja taotlusi, et südamest vabaneks viha, kalkus, kadedus ning asemele tuleks hoolivus, armastus ja kaastunne. Ta tundis üle keha külma energiat kõikjal, v.a. jalataldadel. Selle olukorra päästis terapeut, kelle reiki mõjul jalatalladki muu kehaga ühtlasesse fooni sattusid. Tundus, et taotlus toimis ja Meest valdas võimas tunne. Kontakt ürgse mehelikkusega oli paranenud ja tööpingest tekkinud raskused turjalt kadunud.

Kolmandal, südameseansil selgus, et Mehel on ümber südame tugev kaitse, nagu enamikel inimestel. Ego hääl käskis selle paika jätta, ehkki kõrgem teadvus ütles, et pole enam põhjust südant kaitsta ja alanud on armastuses elamise ajastu. Rinnas tuli kõvasti ruumi juurde, ehkki jäi ka tunne, et avaneda annaks veel küll ja küll. Avatud süda annab hea ümbruse tunnetuse ja aitab igapäevases elus paremaid, kannatusi vältivaid valikuid teha.

Neljanda, diafragma-kõhu seansi alguses tõdes Mees, et talle on mehelikku väge kõvasti juurde tulnud. Ettevõtte nõukogus õnnestus tal üks pikalt venima jäänud teema lausa mängeldes liikuma saada. Samuti oli ta suurepäraselt hakanud oma naise eri emotsioone tajuma ja mõistma, jäädes osavõtlikuks ja kohale. Samas oli ta tundlikkus suurenenud – tunnetas, mil ta energia ära kaob ja oskas kohe enda energiataseme taastada.

Mehe taotlus oli vabaneda vanadest energiatest, mis teda enam ei teeni. Tema tundlik keha andis talle kohe näidisõppetunni, ta tunnetas oma kõhus otsekui piparkoogitaigna pätsi, mis ei läinud kaasa ta üldiselt liikuva energiaga. Diafragma tõmbus kokku ja ei lasknud ennast venitada ning kõht ei lubanud isegi kerget vajutamist, rääkimata süvalihaste kõhukaudsest massaažist, mida tavaliselt selle seansi ajal tehakse. Energia hakkas siiski liikuma ja oma teadlikkusega suutis klient ka ise vajalikke piirkondi masseerida ja liigutada. Päts kadus kõhust 😊 Hingamise lõpus tõmbas nagu keeris teda ülespoole. Hetkel, kui terapeut palus teda lõõgastuma hakata, oli ta kohas, kust oleks võinud veel kaugele edasi minna. Terapeudi palvel tuli ta siiski tagasi.

Viienda seansi eel tehti vaagnapiirkonda ja kogu keha liigutavat aktiivmeditatsiooni. Mehe selgroog hakkas tugevasti vonklema ja ta teadlik keha vabastas pingeid just sealt, kus vaja. Ta kasutas tantraski õpitud tehnikat – tõmbas energiat alt üles. Mulje oli vägev – ta tunnetas, kui palju tal tegelikult energiat oli ja et suudab seda juhtida.

Aktiivmeditatsiooni järel oli tunne, justkui oleks hingamisprotsess juba läbitud ja rahu majas. Samas tundis ta keha alumises pooles liikumas märksa rohkem energiat kui ülemises, tundus, et ülakehas oli endiselt blokeeringuid.

Seetõttu alustas Mees ka hingamisseanssi, hingas tugevalt, liigutas ja väljendas ennast. Terapeut masseeris ta jalgu, seegi aitas kaasa pingete vabanemisele. Mingil hetkel tekkis silme ette tugev helesinine värv, mis võis tähendada kurgublokeeringu vabanemist. Lõpulõdvestus oli seekord sügav, totaalne lõdvestumine-lahustumine.

Pärast seanssi valdas Meest hea ja terviklik tunne. Ta tundis, et see seanss pani i-le täpi peale ja ta oli oma eesmärgi täitnud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et  oli väga kasulik seeria. Mees sai liikuma ülemise poole energia, vabanes kurguklombist ja -blokeeringust, sai parema kontakti oma ürgse mehelikkusega, mis väljendus ka edusammudena ta töises juhirollis ja koduses pereelus. Ta tajus, kui palju tal on tegelikult energiat ja kui võimas see on. Ta on valmis julgelt soovitama seda teraapiat ka teistele meestele ja pereisadele ning igast soost ettevõtte juhtidele.

************************************

Terapeudi lõppsõna: Olen tänulik, et see enesearenguteel kaugelejõudnud klient valis hingamisteraapia kuuri läbi teha ja oli nõus ka selle loo avaldamisega, mis loodetavasti julgustab ka tema soo- ja staatusekaaslasi probleemide korral teraapiale tulema. Teadlike ja enesega tegelenud klientidega on lausa lust seansse teha – eesmärgid on paigas, enesetaju sügav ja selge; tihti ei jäänud mul muud teha, kui lihtsalt imetleda, kuidas tema oma liigutusi tegi ja pingeid vabastas, samas kohas, kus mõne teise puhul mina aktiivselt süvamassaaži teen ja kehaliikumist esile kutsun. Samas andis tegutsemise formaadi ette ikkagi biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse teraapiameetod. Olen rõõmus, et Giten Tonkov selle välja töötanud on ja Nisarga Eryk Dobosz seda Eestis õpetamas käib. Nagu näha, on sellel potentsiaali ka juba kaugele jõudnud, jooga, tantra ja tantsuga tegelenud klientide juures, aidates neil muuta harmoonilisemaks energia jaotumist kehas, tajuda kogu oma väge ja kõrvaldada viimaseidki allesjäänud blokeeringuid.

Fotod on illustratiivsed. Täname kujutise eest Aaron Olsonit from Pixabay’st ja lehte PNGKIT.com.

Lugu on avaldatud kliendi nõusolekul.

Lubame loole viidata koos allika nimetamisega. Pikema katkendi või terviku avaldamise soovi korral palume ühendust võtta aadressil reet@juugakoda.ee

Biodünaamilise hingamise kohta saab rohkem lugeda siit.