Hingamiskoolitused, Koolitused

Töötuba laulu, tantsu ja vabastava hingamisega “Keha ja sensuaalsus. Senikogematud aistingud ja naudingud.”

Meie grupp kohtub Tartus, Juugakojas iga teine teisipäevaõhtu kuni 24. maini. Järele on jäänud 8 kohtumist, nii et oleme alles alustanud ja liitujad on lahkesti oodatud.

Eesmärgid:

  • tunda end igakülgselt hästi;
  • jõuda veelgi suurema terviklikkuseni;
  • õppida veel paremini toetama ja toetust vastu võtma;
  • avastada enda senitundmatuid külgi;
  • luua väekat ja kirglikku iseennast;
  • arendada loovust ja loomingulist eneseväljendust laulu, tantsu, kirjutamise, luuletamise ja laululoomise abil;
  • õppida oma hingamist jälgima ja eesmärgipäraselt muutma;
  • tuhiseda toetatuna läbi talve, ärgata koos loodusega kevadel ja astuda täisvereliselt suvele vastu kooskõlas loodusrütmidega.

Kõiki teemasid näeb 1. kohtumise kuulutusest siin.

15.02 töötoa teema on keha ja sensuaalsus ning senikogematud aistingud ja naudingud. Keha all mõtleme enamasti inimese füüsilist aspekti, tema materiaalset, organitest ja kudedest koosnevat osa. Vahel aga ka kogu tervikut, sulamit “keha-meel-hing-vaim” või inimese individualiseerunud aspekti. Kehale on omane sensuaalsus ehk võime lasta endas äratada tundeid, aistinguid ja meelelisi naudinguid. Hingamisseansil, suures energias muutub keha tavaliselt eriliselt elusaks ja suudab kogeda ja aistida märksa rohkem kui tavaliselt. Mõnikord ka senikogematuid tundeid ja aistinguid. Grupis teemegi sellise taotluse. Ligineme eesmärgile läbi laulu, tantsu ja hingamise. Ka muusika on veelgi sensuaalsem tavalisest.

Grupi idee autor, kokkupanija ja hingamistoetaja on Maarireet, Algallika protsessi ja hingamistöö ning biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse (BBTRS) terapeut ning kutseta täiskasvanukoolitaja.

Kohale võib jõuda vahemikus kella 17.30-18.30 sujuvalt, olenevalt sellest, millal keegi töölt jõuab ja tööpäevalõpu liiklusummikutest läbi saab. Hiljemalt kell 18.30, kui maja uks kinni läheb. Grupp laulab samal ajal juba regi- ja väelaule. Saabujad lülituvad sujuvalt grupi töösse. Häälime hääle lahti, harjutame joigumist ning õpime selgeks ühe regilaulu ja ühe väelaulu. Kõigil on vabad käed ise laule luua. Kui värsket loomingut ei ole, laulame laialdaselt tuntud laule.

Kell 18.30, kui kõik on kohal, läheme igaühe isikliku protsessi juurde ja tutvume teemaga. Teeme iga kord ka praktilisi harjutusi, mis võivad olla lülitatud ka laulmise, tantsimise, hingamise, lõõgastuse või vestluse juurde, täpselt nii nagu iga kord mõistlik on.

Järgneb liigutamine ja ekstaatiline tants. Selle helitaust koosneb mitmest palast, mõni neist rahulikum, mõni kirglikum. Igaüks kuulab oma keha ja teeb kaasa nii palju kui keha lubab. Püüame liikuda võimalikult erinevalt ja õppida tantsuliigutusi ka üksteiselt.

Iga kohtumise tähtis osa on täispikk hingamisseanss, mis koosneb aktiivsest hingamisest koos emotsioonide väljaelamisega ja lõpulõdvestusest, millele järgneb närvisüsteemi täielik restart.

Grupi 8 kohtumise tasu on ettemaksuna korraga makstes 150 €, kuu kaupa makstes 160 € (veebruari, märtsi, aprilli ja mai 15. kuupäevaks 40 €) ja ühe korra kaupa makstes maksab üks kohtumine 22 €.

Grupi töötubadesse võiks kaasa võtta lina, sooja salli või rätiku, soojad sokid ja veepudeli. PVC alusmatid ja pleedid on meil olemas, isiklik varustus tagaks veel mõnusama olemise.

Registreerumiseks kirjutage palun reet@juugakoda.ee või registreeruge vormi https://forms.gle/5dw5KsWKZXQE45vB8 kaudu. Kui olete otsustanud liituda grupiga kuni maikuuni, saate samas valida ka kõik kohtumised.

Põneva kohtumiseni grupis!