Juugakoda

Juugakoja sünd

Tartus juba 2010. aasta lõpust terapeudi ja koolitajana tegutsenud Reet Karro tegutses esimesed aastad riskivabalt väikestes ruumides, nimetades oma teraapiategevuse katusettevõtet Hingamisstuudioks ja reikikoolituste katusettevõtet Tartu Reiki Kooliks. Nende kuue aasta jooksul käis tema juures väga erinevate probleemidega kliente, kellest paljud said leevendust stressile, ärevusele, madalale enesehinnangule, depressioonile, mõned isegi raskematele häiretele ja haigustele. Tema reikikoolitused ei andnud ainult ettevalmistust endale ja teistele reiki vahendamiseks, vaid oli paljude jaoks elumuutev kogemus, võimalus oma hoiakute ümberhindamiseks, kasvamiseks ja võimestumiseks. 2016. aasta lõpus otsustas Reet lõpuks oma tegevust laiendada, riskida ja investeerida, et luua senisest suurem ja kvaliteetsem keskus, kus tahaksid oma üritusi korraldada ka teised tegijad. Suuremad ruumid olid olemas samas Karlova Ärimajas, majahaldur nõustus need omal kulul ümber ehitama ja remontima.

Esialgu olid ruumid räämas ja kauasest seismisest tolmused ja õnnetud.

Ümberehituse plaani aitas läbi mõelda ehitusettevõtja Tiina Ilus. Otsustati jätta esikuseinad alles, muud väiksed boksid lammutada, et tekiks 30 m2 meditatsiooni-, hingamis-, koolitussaal ning jätta keskuse lõppu väike teraapiaruum ja köök.

Ehitajad olid südamega asja juures, see ei olnud neile suvaline objekt, vaid ruum, kus inimesed peaksid tundma end hästi. Remont valmis juba 16. jaanuariks. Esialgu olid ruumid remonditud, kuid lagedad. Edsasised kuud kulusid nende sisustamiseks, keskuse kontseptsiooni läbimõtlemiseks ja uue keha loomiseks. Aega lisasid ka mõned esile tulnud ehitusvead, millele jälile saamine ja korda tegemine nõudis üksjagu nuputamist ja tegutsemist.

Vaatamata sellele, et uus keha ja uue nimega keskus olid välja kuulutamata, toimus uutes ruumides kogu aeg vana nime all tegevus, hingamisõhtud, reikikoolitused ja teraapiaseansid. Nauditi avarust, valgusküllasust ja ilusaid vaateid.

Nüüd, juuni algul, on keskus sisustatud ja sai lõpuks valmis uus juriidiline keha, mis on OÜ Juugakoda, uue keskuse nimi on samuti Juugakoda. Miks Juugakoda? Mida juuga tähendab, kas see tuleb sõnast “jooga”? Ei, see tuleneb sanskritikeelsest sõnast “yuga” ehk ajastu. Juugakoda on uue ajastu koda. Kellele aga ei meeldi sanskriti keelest laenamine, võib mõista sõna “JUUGA” hoopiski tähtlühendina, kus J tähistab jätkusuutlikku, UU uut ajastut, GA koosloomist ja A ahhaa-elamusi. Loe kogu tähendusvälja siit. Koda on aga lihtsalt poeetiline ja algupärane sõna kodu kohta. Juugakoda on ka Juuga kodu

OÜ Juugakoda põhitegevusalaks on planeeritud muu koolitus, lisategevusaladeks muud tervishoiualad ja massaaž. Koolitustegevus koondatakse Tartu JK Energiakooli alla ning teraapiategevuse ja massaaži katusettevõtteks saab Juuga Teraapiakeskus. Juugakoda jätkab Hingamisstuudio ühiskondlikku algatust, keskkonnahoidliku mõtteviisi, terviklikkusele suunatud tervisekäsitluse ja ühiskondliku muutuse esilekerkimist kajastavate uudiskirjade välja andmist.

Loodame, et piduliku avamise ootuses Juugakoja avastab rohkemgi inimesi, kui seni. Olete oodatud!

Lisa kommentaar